Het wijnhuis Sacchetto werd aan het begin van de vorige eeuw opgericht, in dat deel van Veneto waar wijn een integraal onderdeel is van de geschiedenis, cultuur en economie. De oprichter was Sisto Sacchetto, die al in de periode na de Eerste Wereldoorlog handelde in wijn en druiven. Dankzij Sisto’s technische expertise en commerciële vaardigheden groeide de handel snel, wat leidde tot een meer gestructureerde entiteit in de jaren ’50 en ’60, de jaren van de Italiaanse economische boom. In deze periode begon Sisto te denken aan het versterken van het familiebedrijf door te focussen op… het eigen land, met als doel rechtstreeks druiven te produceren voor zijn wijnen.
Sisto’s zoon, Filiberto, nog steeds actief in het hoofdkantoor in Trebaseleghe, heeft de basis gelegd voor een onderneming die in de komende decennia internationale bekendheid zal verwerven. Filiberto vergeet het project van zijn vader niet en draagt het ongewijzigd over aan zijn kinderen Paolo en Beatrice, die vandaag de dag samen met hem de koers van een modern bedrijf bepalen, dat stevig staat dankzij zijn vermogen om de internationale markt te begrijpen met een focus op innovatie.
De familiedroom om zich te verankeren in het geliefde Venetiaanse land is vandaag de dag werkelijkheid geworden dankzij het agrarische bedrijf Prapian, gelegen in het hart van het Prosecco DOCG Valdobbiadene-gebied. Deze boerderij is het paradepaardje van het wijnhuis Sacchetto, een onderneming die bekend staat om haar uitmuntende producten, dynamiek en de passie die haar drijft.